Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Quorn

 

Produkter

StineVahl
Forum-indlæg: 1
Område: KBH
Dato: 13/7 2010 10:55


Hej alle sammen,

Jeg ville høre om der var nogen som havde smagt disse produkter:

http://www.quorn.dk/Hjem/

Tidsel
Forum-indlæg: 868
Opskrifter: 1
Område: Århus
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 13/7 2010 11:49

Hej Stine
Ja jeg har smagt det - det er nemt, mætter godt, smager af pap... Men læs forskellige tidligere tråde, der har været om emnet vved at skrive quorn i søgefeltet og søge i kategorien "forum". Her er een af dem: http://www.vegetarkontakt.dk/?-interessant-info-om-quorn=2599

:) Sidsel
Louise79
Forum-indlæg: 275
Opskrifter: 4
Område: Århus
Dato: 17/7 2010 13:42

Jeg har smagt quorn, og synes det er et godt produkt.
Man skal dog være opmærksom på at det ikke er vegansk, farsen og ternene indeholde æggehvide, og fileterne indeholde også mælkeprotein.
hejhejhej
Forum-indlæg: 4
Område: KBH
Dato: 17/7 2010 20:48

Jeg har engang givet det til min hund. den sked i flere uger.
Leif Varmark
Forum-indlæg: 3649
Område: Sjælland
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 17/7 2010 21:26

Varmarks Quorn-service:

Quorn dur ikke. Det er et ekstremt kunstigt, højforarbejdet og miljøbelastende industriprodukt fremstillet af mug, ikke af små søde champignons, og med en masse tilsætningsstoffer.

Det gode, som producenterne siger om Quorn, gælder lige fuldt og bedre for planter, som vokser lige uden for døren. Der er overhovedet ingen grund til at spise det. Det er et totalt overflødigt produkt, som kun er udviklet for at tjene penge på det fedtforskrækkede marked.

Mug (engelsk: mould, latin: fungus) er det rigtige ord, med mindre du hellere vil kalde det skimmel eller skimmelsvamp (en anden fungus er f.eks. penicilin). Råvaren er en jordorganisme. Ordet svamp (mushroom) er et propagandanummer. Producenten bruger uafladeligt udtrykket »mushroom in origin« og sørger for at nævne svampe som kantareller, champignon og trøfler i samme sætning. Det er ganske enkelt bedrageri. Der er lige så stor forskel på fungus og mushroom som på gopler og mennesker.

Det ved producenten udmærket. Til Food and Drug Administration i USA skrev de: »...den bearbejdede celle-masse som udvindes fra den fiberagtige fungus Fusarium venenatum, stamme PTA-2684...« Mad?

Selve ordet Quorn er opfundet for at give den engelsktalende verden en association til majs (corn).

På mycoprotein.org sammenligner Marlow Quorn med kød (hakkekød og kylling), og så ser det jo ganske tilforladeligt ud. Men som vegetar/veganer bør man sammenligne det med grøntsager, f.eks. gulerødder, og så går glansen af Skt. Gertrud. Der er langt færre vitaminer, ingen phytokemikalier, ingen anti-oxidanter. Til gengæld er der så mange mineraler, at det nærmest ligner en stenart.

Og så mener jeg heller ikke, det er en fordel med så meget protein. Når du regner energiprocenten for produktet ud, får du hele 54% af energien fra proteinet. Det gør mig bekymret, da protein over 5-10 % i dagligt indtag øger risikoen for en lang række sygdomme (jvf. The China Study).

Flere eksperter mener, at det er direkte sundhedsskadeligt:

http://www.foodrevolution.org/askjohn/35.htm

Bare fordi det ikke er et kødprodukt, bliver det ikke automatisk vegetar/veganermad. Så kunne vi jo lige så godt spise papir eller underbukser.

Jeg foreslår, vi holder os til planterne. Det er de lækre grøntsagsretter, der skal frem i fokus!
Justine
Forum-indlæg: 665
Område: KBH
Dato: 18/7 2010 12:25

Det smager også skræmmende meget af kød, og kan ikke se hvad en vegetar skal med kødsmag..