Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Bagte rødbeder m. rygeostcreme, løg og brøndkarse

Bagte rødbeder m. rygeostcreme, løg og brøndkarse

Lakto Vegetarisk

Den ret er inspireret fra en af mine ture på madklubben (denne fra bistrodeluxe).
Den er UTROLIG nem at lave, omend den tager lidt tid pga. rødbedernes tilberedningstid - tilgengæld kan den sparke røv til en gæstemiddag som forret hvis den serveres flot!


FØRST: rødbederne:
Ovnen forvarmes på 165 grader (normal ovn) 175 (varmluft).
Rødbederne skrælles og skæres i 2-3 cm tykke skiver, hvorefter de ligges på en bageblade m. bagepapir.
Olie, salt, peber, etragon blandes og vendes i rødbederne.
Hele motivitten sættes ind i midten af ovnen.
De skal have 45-60 min ca. alt efter ovn - men de er færdige når du kan stikke i dem med en gaffel og de er møre.

SÅ: løgene:
Skær bunden af løgene og skræl dem.
Skær dem i både og lig dem i et lille ovnfast fad.
Bland olie, honning, sennep, salt og peber og vend i.

SIDST: rygeostcreme:
Rør hele alle ingredienserne sammen og sæt på køl til det skal serveres.

Anret rødbederne med rygeostcreme og løg og top med brøndkarse
Server mens rødbederne er lune.


Held og lykke!


TIPS:
Hovedret kan være: Bagt kartoffelmos m. kryddersmør og gulerødder, løg og cherrytomater i ovn (http://vegetarkontakt.dk/?opskrift-bagt-kartoffelmos-m-kryddersmoer-og-guleroedder-loeg-og-cherrytomater-i-ovn=1201).
Retten kan laves som hovedret alene ved at servere sammen med ovenstående link.
Kan serveres med rodfrugtchips (LINK kommer).





Bedømmelse: 8 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af -Nanna91-

Ingredienser:

Til 4 personer (som forret):

Rødbederne:
700 gram frisk rødbede
Rapsolie
Estragon
Salt
Peber
Evt. citron

Rygeostcreme:
200 gr. rygeost
1 spsk fromage fraiche/el.lign.
1 tsk koldskål m. hylde +citron eller
1 tsk citron
Salt + peber

Løgene:
3-4 løg
1 spsk honning
(evt.½ spsk sennep)
Olie
Salt
Peber

Pynt:
Brøndkarse

 
Se flere opskrifter på Forretter og lette måltider