Tomatrisotto
Lakto Vegetarisk
Denne tomatrisotto er rigtig lækker, men også både nem og hurtig. Opskriften er fra BBC Good Food: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/2026/quick-tomato-risottoI den originale opskrift er der brugt smør, men jeg brugte rapsolie, som et sundere alternativ, og det blev rigtig godt!
Fremgangsmetode:
Hak løgene fint og bland dem med risene og halvdelen af olien/ smøret i en stor skål, der kan tåle at komme i mikroovnen. Dæk skålen til og sæt den i mikroovnen ved fuld effekt i 3 minutter.
Rør rundt i skålen, og bland herefter boullion og tomatsovs i (jeg tror sagtens flåede tomater kan bruges i stedet, evt. blendet) og sæt det yderligere 10 minutter uden låg i mikroovnen
Rør godt rundt i risottoen og hakkede tomater og groft hakket mozzarella i, og sæt det hele i mikroovnen uden låg i 8 minutter til risene er helt udkogt og tomaterne er bløde
Lad risottoen stå et par minutter, og bland det resterende fedtstof i og pynt med basilikum (og evt. parmesan) inden servering
Bedømmelse: 7 / 10 på 1 stemme.
Skrevet af Pernilledp
250 g risottoris
1 løg
50 gram smør/ smagsneutral olie
250 mL grøntsagsboullion
500 mL tomatsovs
500 gram cherrytomater
ca. 100 g frisk mozzarella
Frisk basilikum til pynt
Skrevet af Pernilledp
Ingredienser:
til ca. 4 personer:250 g risottoris
1 løg
50 gram smør/ smagsneutral olie
250 mL grøntsagsboullion
500 mL tomatsovs
500 gram cherrytomater
ca. 100 g frisk mozzarella
Frisk basilikum til pynt