Karamelliserede rødbeder og citroner (Politikens opskrift)
Vegansk
For at forevige det geniale link i tråden; http://vegetarkontakt.dk/?-vegetarisk-julemad-=97828 har jeg stjålet politikens opskrifter på julemad; http://politiken.dk/tjek/tjekmad/tjekopskrifter/ECE1461290/karamelliserede-roedbeder-og-citroner/Tænk sødt. Vi karamelliserer uden tøven frugter til det søde køkken, men grøntsager ? f.eks. rødbeder ? er også ganske velegnede til en tur i sukkerlagen. Citronen balancerer den søde smag.
Grøntsager kan ligesom frugt fint karamelliseres. Disse rødbeder kan tilberedes, op til to dage før de skal serveres.
Sådan gør du:
Skræl rødbederne, og skær dem i ultratynde skiver.
Skær citronen i meget tynde skiver, fjern kerner. Kog vand, sukker og stjerneanis op i en gryde.
Rør, til sukkeret er opløst, tilsæt rødbeder og citronskiver, og lad det simre under jævnlig omrøring uden låg i ca. 1 1/2 time, til blandingen får sirupsagtig konsistens, rødbederne er møre og citronskallen klar.
Køl af.
Hvis den gelerer, kan den røres op med lidt koldt vand.
AF Tina Scheftelowitz
- Foto: Columbus Leth
Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.
Skrevet af Ruby
300 g rødbeder
1 økologisk citron
200 g sukker
2 1/2 dl vand
2 stjerneanis
Skrevet af Ruby
Ingredienser:
6-8 personer300 g rødbeder
1 økologisk citron
200 g sukker
2 1/2 dl vand
2 stjerneanis
Alle opskrifter af Ruby: