Jordskokkesuppe med æblevinaigrette
Vegansk
JORDSKOKKESUPPE:1 løg, hakket
3 fed hvidløg, hakkede
1/2 kg skrællede jordskokker, hakkede (køb rigeligt, da det skal være 1/2 kg skrællet!)
lidt olie til stegning
2 dl hvidvin
2 spsk hakket timian
1/2 ltr vand
1/2 ltr soyamælk
2 dl soyafløde
2-3 spsk citronsaft
salt og peber
ÆBLEVINAIGRETTE
3 spsk æblecidereddike
1 spsk flydende honning
2 spsk olivenolie
1/2 æble i bittesmå terninger
CHIPS
5 jordskokker
rigeligt solsikkeolie
salt
1 bundt dild plukket
SUPPEN:
Sautér løg, hvidløg og jordskokker i olie en en stor gryde. De skal ikke tage farve. Tilsæt vinen og den reducere til det halve. Kom timian og vand på og lad det hele koge stille og roligt i 20 minutter under låg til jordskokkerne er næsten møre. Tilsæt soyamælk og soyafløde, og lad suppen koge i yderligere 30-35 minutter.
Blend suppen og sæt den tilbage over varmen. Lad den koge op igen og smag den til med citron, salt og peber.
ÆBLEVINAIGRETTEN:
Rør eddike, honning og olie og kom æbletern i.
CHIPSNE:
Skær jordskokkerne i tynde skiver. Steg dem i olie i en varm dyb pande eller lille gryde. Tag dem op med en hulske, drys med salt og dem dryppe af på køkkenrulle.
Anret suppen med æblevinagrette og chips og server straks med godt brød til.
Æblevinagretten er værd at servere midt i suppen, det giver den lidt kedeligt udseende jordskokkesuppe et eksklusivt look.
Opskriften er fra bogen "Vild med Vegetar" af Louisa Lorang. Originalopskrift er med almindelig mælk og fløde, men det går superfint med soya-produkter.