Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Vegansk risotto

Vegansk risotto

Vegansk

Kog risotto-risene i en gryde med rigeligt usaltet vand i 10-12 minutter. Hæld vandet fra og sæt risene til side.

Snit porre, hvidløg og champignon fint. (Champignoner i fine skiver)

Kom først porre og hvidløg og tørret timian på panden og svits dem i nogle minutter i olivenolie for mellem varme.

Tilsæt champignoner og giv dem yderligere 4-5 minutter. Det skal være mørt og stadig have lidt bid.

Tag grøntsagerne af panden og put risene på. Tilsæt grøntsagsbouillon lidt af gangen. Når det næsten har kogt ind så tilsæt mere. Sørg for at røre i det med mellemrum så alle risene får lige meget varme. Når du har brugt al grøntsagsbouillonen bruger du vand.

Alt efter risenes konsistens brug mere eller mindre vand. Risottoen skal have en fast grødagtig konsistens og risene skal være bløde at bide i inden havrefløden tilsættes

Tilsæt haverfløden lidt efter lidt og derefter ærter og smag til med citron, salt og peber. Giv det et par minutter og server.


Bedømmelse: 6 / 10 på 4 stemmer.

Skrevet af Johanna

Ingredienser:

To kopper brune risotto-ris (fåes i Irma)

3 spsk olivenolie

½ porre

200 gram brune champignoner

1 stort fed hvidløg

1 lille kop frosne ærter

2 tsk tørret timian

1/4 liter havrefløde (fåes også i Irma)

8 deciliter grøntsagsboillon. Følg anvisning på pakken. Den må ikke blive for salt.

½ liter vand

lidt citronsaft efter smag

En stor pande med låg, gerne 32 cm i diameter.
 
Se flere opskrifter på Hovedretter og fint mad