Grønkål SOS
Madlavning
Dato: 18/12 2009 12:56
Jeg har fået grønkål i min årstider-kasse igen. Aner ikke hvad jeg skal stille mig op med det. De opskrifter der fulgte med lyder bare ikke lækre. Det må gerne være bare lidt interessant, og IKKE råt (har smagt lidt på det, det smager bare hårdt og trist). De sidste to gange har jeg ladet det blive trist, så har jeg smidt det ud, og det er jo ikke godt..
Så yndlingsgrønkålsopskrifterne, hvis i har sådan nogle, ville være meget værdsatte!
Jeg har fået grønkål i min årstider-kasse igen. Aner ikke hvad jeg skal stille mig op med det. De opskrifter der fulgte med lyder bare ikke lækre. Det må gerne være bare lidt interessant, og IKKE råt (har smagt lidt på det, det smager bare hårdt og trist). De sidste to gange har jeg ladet det blive trist, så har jeg smidt det ud, og det er jo ikke godt..
Så yndlingsgrønkålsopskrifterne, hvis i har sådan nogle, ville være meget værdsatte!
Dato: 18/12 2009 13:03
Jeg elsker nu en grønkålssalat, hvis den bare er hakket fint nok, se evt. min opskrift her: http://hotvegan.com/Opskrifter/files/0afc7526e408672fdbd293c8ce4b66f7-7.html
En anden mulighed er at stuve den med havrefløde og krydderier.
Jeg elsker nu en grønkålssalat, hvis den bare er hakket fint nok, se evt. min opskrift her: http://hotvegan.com/Opskrifter/files/0afc7526e408672fdbd293c8ce4b66f7-7.html
En anden mulighed er at stuve den med havrefløde og krydderier.
Dato: 18/12 2009 13:06
Jeg er helt vild med rå grønkål i salat, ellers der her 2 opskrifter på grønkålsrisotto, man kan jo bare fifle lidt med dem så de blir veganske
http://www.samvirke.dk/samvirke/mad/opskrifter/Sider/Risottomedgrønkålogsvamp.aspx
http://www.arla.dk/Karolines-Kokken/Opskrifter/Gronkalsrisotto/
Hep/Anja
Jeg er helt vild med rå grønkål i salat, ellers der her 2 opskrifter på grønkålsrisotto, man kan jo bare fifle lidt med dem så de blir veganske
http://www.samvirke.dk/samvirke/mad/opskrifter/Sider/Risottomedgrønkålogsvamp.aspx
http://www.arla.dk/Karolines-Kokken/Opskrifter/Gronkalsrisotto/
Hep/Anja
Dato: 18/12 2009 13:12
Den her har jeg tidligere haft success med:
http://www.aarstiderne.com/Opskrifter/Opskrift/groenkaal-og-hasselnoedder1.aspx
Den her har jeg tidligere haft success med:
http://www.aarstiderne.com/Opskrifter/Opskrift/groenkaal-og-hasselnoedder1.aspx
Dato: 18/12 2009 13:42
Vendsysselsk grønlangkål, hvor den kogte, knugede grønkål ristes af på panden sammen med soya-/havrefløde og muskatnød og en smule sukker.
Wok.
I supper.
I sammenkogt.
I vegedeller.
I lasagne.
I ovnfad sammen med kartofler (eller andet grønt), olie og krydderier.
I curries.
Best of luck
Vendsysselsk grønlangkål, hvor den kogte, knugede grønkål ristes af på panden sammen med soya-/havrefløde og muskatnød og en smule sukker.
Wok.
I supper.
I sammenkogt.
I vegedeller.
I lasagne.
I ovnfad sammen med kartofler (eller andet grønt), olie og krydderier.
I curries.
Best of luck
Dato: 18/12 2009 13:55
Jeg har en opskrift her: http://www.vegetarkontakt.dk/?opskrift-svampe-groenkaals-ret=442
Du kan osse snitte det fint og koge det og fryse i de klassiske bolde når du har presset vandet ud.
Og så bruge det hvor du ellers bruger spinat:)
Jeg har en opskrift her: http://www.vegetarkontakt.dk/?opskrift-svampe-groenkaals-ret=442
Du kan osse snitte det fint og koge det og fryse i de klassiske bolde når du har presset vandet ud.
Og så bruge det hvor du ellers bruger spinat:)
Dato: 18/12 2009 14:49
Jeg kan nu også godt lide en finthakket grønkålssalat.. med nødder Der er god en i suveræne salater serien husker jeg..
Jeg kan nu også godt lide en finthakket grønkålssalat.. med nødder Der er god en i suveræne salater serien husker jeg..
Dato: 19/12 2009 11:32
Ih, tak for alle opskrifterne. De må prøves allesammen (selvom det stadig virker alt for hårdt til at spise råt), nu hvor der sikkert ofte er grønkål i kasserne. Vi brugte Pollys opskrift, puttede et par æg i og puttede hele moliviten i en tærte (hvordan gør veganere mon egentlig det?).. Det var faktisk helt spiseligt, kan rigtigt godt lide den kombination af grønkål, soyafløde og bouillon.
Jeg synes ikke det smager af spinat (som jeg elsker), det er hårdt, og smager lidt mere af sæbe. Men nu kan vi i det mindste få det brugt.
TAK allesammen!
Ih, tak for alle opskrifterne. De må prøves allesammen (selvom det stadig virker alt for hårdt til at spise råt), nu hvor der sikkert ofte er grønkål i kasserne. Vi brugte Pollys opskrift, puttede et par æg i og puttede hele moliviten i en tærte (hvordan gør veganere mon egentlig det?).. Det var faktisk helt spiseligt, kan rigtigt godt lide den kombination af grønkål, soyafløde og bouillon.
Jeg synes ikke det smager af spinat (som jeg elsker), det er hårdt, og smager lidt mere af sæbe. Men nu kan vi i det mindste få det brugt.
TAK allesammen!