Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Grønkål SOS

 

Madlavning

Ditte_Ka
Forum-indlæg: 320
Opskrifter: 3
Område: KBH
Dato: 18/12 2009 12:56

Jeg har fået grønkål i min årstider-kasse igen. Aner ikke hvad jeg skal stille mig op med det. De opskrifter der fulgte med lyder bare ikke lækre. Det må gerne være bare lidt interessant, og IKKE råt (har smagt lidt på det, det smager bare hårdt og trist). De sidste to gange har jeg ladet det blive trist, så har jeg smidt det ud, og det er jo ikke godt..
Så yndlingsgrønkålsopskrifterne, hvis i har sådan nogle, ville være meget værdsatte!
www.hotvegan.dk
Forum-indlæg: 23
Område: KBH
Dato: 18/12 2009 13:03

Jeg elsker nu en grønkålssalat, hvis den bare er hakket fint nok, se evt. min opskrift her: http://hotvegan.com/Opskrifter/files/0afc7526e408672fdbd293c8ce4b66f7-7.html

En anden mulighed er at stuve den med havrefløde og krydderier.
Mrs Darling
Forum-indlæg: 1552
Opskrifter: 7
Område: KBH
Dato: 18/12 2009 13:06

Jeg er helt vild med rå grønkål i salat, ellers der her 2 opskrifter på grønkålsrisotto, man kan jo bare fifle lidt med dem så de blir veganske ;)

http://www.samvirke.dk/samvirke/mad/opskrifter/Sider/Risottomedgrønkålogsvamp.aspx

http://www.arla.dk/Karolines-Kokken/Opskrifter/Gronkalsrisotto/

Hep/Anja
ER
Forum-indlæg: 397
Opskrifter: 6
Område: KBH
Dato: 18/12 2009 13:12

Den her har jeg tidligere haft success med:

http://www.aarstiderne.com/Opskrifter/Opskrift/groenkaal-og-hasselnoedder1.aspx
Kilroy
Forum-indlæg: 2999
Opskrifter: 24
Område: Vestjylland
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 18/12 2009 13:42

Vendsysselsk grønlangkål, hvor den kogte, knugede grønkål ristes af på panden sammen med soya-/havrefløde og muskatnød og en smule sukker.
Wok.
I supper.
I sammenkogt.
I vegedeller.
I lasagne.
I ovnfad sammen med kartofler (eller andet grønt), olie og krydderier.
I curries.
Best of luck ;)
PollyPunk
Forum-indlæg: 3123
Opskrifter: 41
Område: Bornholm
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 18/12 2009 13:55

Jeg har en opskrift her: http://www.vegetarkontakt.dk/?opskrift-svampe-groenkaals-ret=442

Du kan osse snitte det fint og koge det og fryse i de klassiske bolde når du har presset vandet ud.
Og så bruge det hvor du ellers bruger spinat:)
Tidsel
Forum-indlæg: 868
Opskrifter: 1
Område: Århus
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 18/12 2009 14:49

Jeg kan nu også godt lide en finthakket grønkålssalat.. med nødder :) Der er god en i suveræne salater serien husker jeg..
Ditte_Ka
Forum-indlæg: 320
Opskrifter: 3
Område: KBH
Dato: 19/12 2009 11:32

Ih, tak for alle opskrifterne. De må prøves allesammen (selvom det stadig virker alt for hårdt til at spise råt), nu hvor der sikkert ofte er grønkål i kasserne. Vi brugte Pollys opskrift, puttede et par æg i og puttede hele moliviten i en tærte (hvordan gør veganere mon egentlig det?).. Det var faktisk helt spiseligt, kan rigtigt godt lide den kombination af grønkål, soyafløde og bouillon.
Jeg synes ikke det smager af spinat (som jeg elsker), det er hårdt, og smager lidt mere af sæbe. Men nu kan vi i det mindste få det brugt.
TAK allesammen!
granhammer vegan xvx
Forum-indlæg: 1344
Opskrifter: 13
Område: Sjælland
Dato: 19/12 2009 17:42

grøn kåls stuning er super lækkert.