Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Marcipanhapsere med orangekaramel

Marcipanhapsere med orangekaramel

Vegansk

http://henriettevesterbak.wordpress.com/2012/12/20/marcipanhapsere-med-orangekaramel/

24 stk.

Denne superenkle julekonfekt-opskrift giver meget passende 24 mundrette stykker – lige til at hapse.


Du skal bruge:

Grov marcipan

Marcipan er det nemmeste i verden at lave selv, så der er ingen grund til at købe det sukkerfyldte stads, man finder i butikkerne. Glem også alt om at smutte mandlerne. Det kræver bare en masse tid, og så går du glip af de fantastiske flavonoider (antioxidanter), der findes i mandlens skind. Den hvide del af mandlen er rig på E-vitamin, så selv om mandlen er en fed lille sag, så vil den dig det godt. :)

200 g mandler med skind, fintmalede
15 g agavesirup (tilsæt mere for en sødere version)
½ dl rismælk

De fintmalede mandler blandes med agavesirup og rismælk i en skål, røres godt sammen og smages til. Fordel derefter marcipanen i bunden af en plastboks (min boks var 11 x 18 cm), og tryk massen flad og nogenlunde lige.

TIP! Du kan også fylde nogle udstenede dadler med marcipanen og efterfølgende rulle dadlerne i kakaopulver. Det bliver ikke nemmere og smager hapselicious!

Hvis du vil bruge marcipanen til anden slags konfekt, hvor marcipanen skal formes, så vær opmærksom på, at den smuldrer let, fordi den er grov. Så skal du evt. male mandlerne endnu finere og/eller tilsætte mere væske. Når du masserer marcipanen, vil fedtstoffet fra mandlen dog hjælpe til med at gøre det hele lidt mere klægt og håndterbart.

Orangekaramel

Jeg tillader mig at kalde daddelfyldet i denne opskrift for karamel, for massen bliver nemlig fedtet og ‘stretchy’ ligesom varm karamel. Men her slipper du for brændte naller og ømme tænder.

200 g udstenede dadler, helst Medjoul-dadler eller lignende store, saftige dadler
½ dl rismælk
2 spsk. usødet kakaopulver (Urtekrams “Fedtfattig kakao” smager fantastisk!)
1 tsk. finthakket appelsinskal*

Dadler og rismælk puttes i en skål og blendes med en stavblender, til du har en jævn, ensartet masse. Tilsæt kakaopulver og appelsinskal, og rør godt sammen.

Fordel orangekaramellen ligeligt over marcipanen, og stil konfektmassen på køl, inden du skærer den ud. Du kan evt. putte boksen med konfektmassen i fryseren i 10-15 min., så bliver massen mere fast at skære i.

*Mht. appelsinskal: Vask først appelsinen (skal være økologisk!) med vand og neutral sæbe, og tør den godt. Ja, det lyder måske mærkeligt, men mange hænder har håndteret din appelsin, før den endte i dit køkken, så det er bedst, at du lige giver den en skrubbetur. Det går ikke ud over smagen. Brug derefter en lille skarp kniv til at skære det yderste af skallen af. Hvis der kommer noget af det hvide med, så kan du lægge skallen med den orange side ned og filetere det hvide af. Det er ret nemt – og det er vigtigt, for det hvide smager besk. Nu hvor du alligevel har rengjort appelsinen, så skær så meget af, som du kan, og frys resten af appelsinskallen ned. Så har du til næste gang.

TIP! Jeg har her lavet en meget enkel version af konfekten, men du kan selvfølgelig drysse konfekten med kokosmel eller dekorere med nødder, bær eller andet, akkurat som du lyster.


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af HenrietteV

Ingredienser:

200 g mandler med skind
15 g agavesirup
1 dl rismælk
200 g udstenede dadler
2 spsk. usødet kakaopulver
1 tsk. finthakket appelsinskal
 
Se flere opskrifter på Desserter, kager og slik

Alle opskrifter af HenrietteV:






Kommentarer

Mrs Darling
11 år siden

NØJ hvor lyder det lækkert!!!
HenrietteV
11 år siden

Tusind tak! :) De er også supergode! Den portion, jeg lavede i søndags, har nu holdt i en uge i køleskabet (i lufttæt beholder), så konfekten har god holdbarhed også, omend mængden er svundet grundigt ind (haps!) :D